Debatt!

Jag har tillsammans med Logopedförbundet och förbundet Talknuten skrivit en debattartikel i Dagens samhälle. Artikeln hittar du här.

Att sammanfatta allt vi tycker på ett begränsat antal tecken är inte lätt och jag skulle egentligen vilja skriva mer om mina hjärtefrågor talstörningar, oralmotoriska svårigheter och ätsvårigheter för att öka kunskapen och förståelsen hos allmänheten. Många tror att talstörningar handlar om lätta uttalsbrister som inte har någon större påverkan och förstår inte att talstörningar dels kan vara grava och allvarligt påverka en persons förmåga att göra sig förstådd med andra, och dels att även lättare avvikelser kan ha stor påverkan på människors välmående.

Förståelse för oralmotoriska svårigheter och ätsvårigheter och hur olika delar i vår kommunikation, vår motoriska förmåga, vår kognitiva och sociala förmåga samverkar behöver spridas inte bara till folk i allmänhet utan även i logopedgruppen!

Men hur som helst, om vi kan uppmärksamma bristen på logopeder och de fullständigt orimliga väntetider som råder på många ställen i landet så har vi i alla fall kommit en bit, så dela gärna artikeln!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.